mrt 11
Je bent erachter gekomen dat je Wordpress-database onnodig groeit doordat alle, maar dan ook alle wijzigingen die je aan een bericht doorvoert en opslaat, worden bewaard. Elke keer als je opslaat, zowel bij je kladversie als bij al gepubliceerde berichten, komt er weer een exemplaar van de volledige tekst bij in je database.
De eerste stap die je zet is een maximum aantal post-revisions instellen. Hoe je dat doet, lees je in het artikel Wordpress: limiet aan post-revisions.
lees verder »
tags: mysql, post-revisions, wordpress
gepost in php en mysql, wordpress | 2 reacties »
mrt 11
Wordpress is een fantastisch blog-systeem. Je hoeft niet veel webtechnische kennis te hebben om er direct lekker mee aan de slag te gaan. Veel processen gaan automatisch, en dat is wel zo handig. Of niet?
In ieder geval niet altijd. Als je gewend bent, zoals ik, om heel vaak tussendoor op te slaan – ik woon nu eenmaal op Curaçao, waar de stroomleverantie niet altijd gegarandeerd is – groeit je database in een oogwenk uit tot megaproporties.
lees verder »
tags: post-revisions, wordpress
gepost in php en mysql, webtech, wordpress | 1 reactie »
mrt 01
Je weblog verhuizen van de ene naar de andere provider, of van je lokale server naar een externe, verloopt niet altijd vlekkeloos.
In mijn geval moest ik een database van MySQL versie 5 exporteren om vervolgens weer te importeren in een MySQL versie 4. Gevolg: veel foutmeldingen en geen database.
Na veel speurwerk bleek de oplossing slechts uit een paar stappen te bestaan.
lees verder »
tags: mysql, wordpress
gepost in php en mysql, webtech, wordpress | geen reacties »